Granițe comune. Soluții comune.

Comunicat de presă

Comunicat de presă

Centrul de Consiliere Ecologică Cahul, partenerul nr. 6 (PB 6) al proiectului, a organizat cu succes a doua conferință de presă a proiectului „Înființarea unei rețele de învățare pentru consolidarea efortului de control și monitorizare în comun a mediului în bazinul Mării Negre 2”, LeNetEco2.

La data de 28.10.2022, ora 09:30, în sala de conferințe a Incubatorului de Afaceri Cahul, a avut loc conferința de presă în cadrul proiectului „Înființarea unei rețele de învățare pentru consolidarea efortului de control și monitorizare în comun a mediului în bazinul Mării Negre 2”, LeNetEco2. Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și implementat în cadrul Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre”.

La conferința de presă au participat 60 de participanți/ (nr. planificat 50). În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele evenimentelor de formare desfășurate, parte a Grupului de activități T2 „Dezvoltarea programului de formare” a cinci grupuri țintă pilot: 1) elevi, 2) studenți, 3) autorități locale, 4) ONG-uri și mass-media și 5) alți factori interesați (cercetători, oameni de afaceri).

Picture1

Scopul evenimentului a fost consolidarea eforturilor prin învățarea și activarea societății din țările din Bazinul Mării Negre, prin implementarea controlului de mediu și monitorizarea situației de mediu și îmbunătățirea acesteia în deltele fluviale din Bazinul Mării Negre.

Astfel, în perioada iunie-iulie s-a desfășurat cursul de formare „MONITORIZAREA SI PROTECTIA MEDIULUI SI RESURSELOR ACVATICE IN REGIUNEA MĂRII NEGRE”, în cadrul căruia au fost instruite 163 de persoane din toate grupurile țintă prevăzute în proiect.

Picture2

La finalul evenimentului, participanții au fost premiați cu diplome de participare.

01.11.2022


Ultima actualizare

0 martie 2023
Image
© 2025 LeNetEco2. Toate drepturile rezervate.

Acest website a fost creat și întreținut cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Agenției de Dezvoltare Durabilă și Integrare Europeană "Euroregiunea Dunărea de Jos” și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.