Granițe comune. Soluții comune.

PROGRAMUL DE INSTRUIRE DE MEDIU ÎN ROMÂNIA

PROGRAMUL DE INSTRUIRE DE MEDIU ÎN ROMÂNIA

Partenerul Lider – Universitatea Danubius Galați se află în plină perioadă de desfășurare a cursurilor din programul de instruire de mediu pentru grupurile țintă din România privind "MONITORINGUL ȘI PROTECȚIA MEDIULUI ȘI A RESURSELOR ACVATICE DIN REGIUNEA MĂRII NEGRE", organizat în cadrul Proiectului BSB 1088 - LeNetEco2. Prin alcătuirea grupurilor țintă, Proiectul LeNetEco2 urmărește să antreneze în procesul de îmbunătățire a calității mediului în zona geografică stabilită de proiect și de dezvoltare a cooperării transfrontaliere a unui număr mare de persoane reprezentând domenii de activitate diferite. În acest scop, Partenerul Lider urmează să instruiască un număr de 220 de voluntari care vor reprezenta: autorități publice locale, autorități publice regionale, reprezentanți ai mass-media și ONG-uri interesate în implementarea proiectului și în diseminare rezultatelor acestuia urmărind continuitatea proiectului după încheierii implementării, persoane cu educație superioară și tineri cercetători (studenți și reprezentanți ai universităților, tineri cercetători), elevi din școli sau centre de educație, din școli secundare și licee cu vârste cuprinse între 15-18 ani, reprezentanți ai societăților comerciale, cu excepția IMM-urilor, care produc deșeuri și ape poluate care necesită reciclare și epurare, reprezentanți ai intreprinderilor mici și mijlocii  (IMM) a căror activitate este legată de deșeuri și protecția naturii (ex. economia forestieră), precum și orice alte persoane fizice interesate în exprimarea unor poziții active în acțiunile de protecția mediului (Alții).

Conform prevederilor proiectului, programul de instruire a persoanelor care vor fi implicate în implementarea proiectului este planificat și se desfășoară pentru 5 grupuri țintă de instruire, după cum urmează: Grupul Țintă 1 (GT1) -  Elevi, școli, centre de pregătire (80 persoane), Grupul Țintă 2 (GT2) - Studenți, tineri cercetători (80 persoane), Grupul Țintă 3 (GT3) – Autorități locale și ecologiști profesioniști (20 persoane), Grupul Țintă 4 (GT4) - Reprezentanți ai NGO-urilor, mass-media (20 persoane), Grupul Țintă 5 (GT5) - Alții, persoane fizice, societăți comerciale, altele decât IMM-uri (20 persoane).

Programul de instruire cuprinde 9 grupe de instruire, din care: 3 grupe GT1, 3 grupe GT2, 1 grupă GT3, 1 grupă GT4 și 1 grupă GT5.


Ultima actualizare

0 martie 2023
Image
© 2025 LeNetEco2. Toate drepturile rezervate.

Acest website a fost creat și întreținut cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Agenției de Dezvoltare Durabilă și Integrare Europeană "Euroregiunea Dunărea de Jos” și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.