Granițe comune. Soluții comune.

Studenții de la Universitatea Națională Politehnică Odessa (PB3) vor studia disciplina „Monitorizarea mediului” cu secțiunea „Particularitățile monitorizării mediului marin”

Studenții de la Universitatea Națională Politehnică Odessa (PB3) vor studia disciplina „Monitorizarea mediului” cu secțiunea „Particularitățile monitorizării mediului marin”

În cadrul implementării Pachetului de lucru T2 „Elaborarea programului de formare”, prin hotărârile Consiliului Academic al Universității Naționale Politehnice din Odessa, cursul de pregătire pentru mediu a fost inclus în curriculum și introdus în procesul de învățământ al universității.

Conform D.T2.3.1 „Cursuri de pregătire de mediu în activitatea școlilor, universităților și ONG-urilor” al proiectului „Înființarea unei rețele de învățare pentru consolidarea efortului de control și monitorizare în comun a mediului în bazinul Mării Negre 2 (acronim LeNetEco2)” al Activității A.T2.3 „Implementarea cursurilor de formare în domeniul mediului”, s-a realizat această modificare a curriculum-ului.

Prin Hotărârea ședinței Departamentului Siguranța Mediului si Hidraulică (protocol nr. 5 din 25.12.2022) programul educațional „Siguranța mediului” sub direcția 101 ‒ „Ecologie” va fi completat în programul educațional şi, respectiv, în curriculum anului 2023, cu o componentă educațională (secțiunea „discipline profesionale selective”) cu noua disciplină „Monitorizarea și protecția mediului marin”.

În ciuda dificultăților apărute în timpul implementării proiectului - agresiunea militară a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei, PB3 a desfășurat în decembrie 2022 instruiri online pentru 2 grupuri țintă:

1. Elevii școlilor

2. Tineret (studenți și alți tineri), materialele folosite de experți în timpul cursurilor de formare au fost incluse în materialele de studiu ale noilor cursuri.

Materialele folosite de experți în cadrul cursurilor au fost incluse în materialele educaționale ale noilor componente educaționale din planul de admitere 2023, precum și în programele actualizate pentru specializarea „Siguranța mediului” sub direcția 101 ‒ „Ecologie”.

news 2


Ultima actualizare

0 martie 2023
Image
© 2024 LeNetEco2. Toate drepturile rezervate.

Acest website a fost creat și întreținut cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Agenției de Dezvoltare Durabilă și Integrare Europeană "Euroregiunea Dunărea de Jos” și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.